Elképesztő LEGO-gyűjteménnyel érkezik Szolnokra a Kockanapok

Megosztás

A Lego szerelmesei, legyenek azok kicsik, vagy nagyok, garantáltan nem fognak unatkozni jövő hétvégén Szolnokon: a legnagyobb hazai kiállított gyűjteményével érkezik a megyeszékhelyre február harmadika és negyedike között a Kockanapok.

„Birtokba vesszük a régi épületet, így jelentősen megnövekedett hellyel, nagyobb kiállítási anyaggal és kibővült játéklehetőségekkel várjuk látogatóinkat!” – írják a szervezők, akik rengeteg egyedi alkotást, különleges gyári készleteket és közel kétmillió kockát ígérnek a programra.

Emellett filmjeleneteket mutatnak be, legyen az a Marvel és DC univerzuma, a Harry Potter, vagy a Csillagok Háborúja, sőt, még Kevinnel is lehet majd találkozni a Reszkessetek betörők című ikonikus filmből, persze a főszerepet a hétvégén ettől függetlenül bizonyára a Lego fogja elvinni.

Akik nemcsak nézelődni szeretnének, de megpróbálnák a kreatív vágyaikat is kiélni, mozaikokat és egyedi tervezésű építményeket alkothatnak. A kisebbeknek lehetőség lesz duplózni a játszószőnyegen.

A legózásnak egyébként számos pozitív hatása van. A játék során a gyerekek és felnőttek egyaránt ösztönző és kreatív környezetben alkothatnak, az elemek által mindenki kiélheti az egyéni kreativitását és saját ötletei megvalósítását. Fejleszti a logikai gondolkodást, a problémamegoldó készséget.

A Kockanapok helyszíne az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ lesz, a hétvége (szombat-vasárnap) alatt mindkét nap reggel kilenc órától este hatig várják a látogatókat. A rendezvény 2 éves kor alatt ingyenesen látogatható, 2 éves kor felett a jegyár egységesen 2000,- Ft /fő.

Jegyek a kiállítás ideje alatt, a helyszínen készpénzért válthatóak. Bankkártyát, utalványt nem tudnak elfogadni.

Kép: agoraszolnok.hu, Kockanapok Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek